MISSIE & VISIE

Missie & Visie

Sinds 2010 inspireer ik mensen in levenswijzen die het algemeen welzijn bevorderen.

Met welzijn wordt bedoeld dat het zowel fysiek als mentaal én ook op vlak van relaties goed met een persoon gaat. En dat er welbevinden is, wat vertaald kan worden als geluk.


Centraal in mijn begeleiding en onderricht én in mijn Leven staat de Natuur. In al mijn begeleidingsvormen heb ik getracht naar de Bron van oude tradities terug te gaan.

Ik werd jarenlang intensief geschoold (+17 jaar) zowel door binnenlandse als buitenlandse leraren. Dit onderricht geef ik door zonder aan de authentieke technieken iets te veranderen. Zelf ziet ik mezelf niet als leraar maar als Facilitator. Van het Latijn ‘facilitare’ – vergemakkelijken, vereenvoudigen. Een persoon die de (rand)voorwaarden schept en onderhoudt waaronder zowel collectieve als individuele helings- en veranderingsprocessen op gang kunnen komen. (Wikipedia).


Natuurtradities belichamen
het Oude Weten. Ze helpen ons te 'herinneren' en terug te keren naar een Verbinding die velen van ons verloren hebben.
Een terugkeer naar onze intuïtie, stilte, eenheid, vrijheid, harmonie, naar geluk en naar de mystiek.

Vele mensen zijn onrustig, of overprikkeld. Gaan aan de kern van de dingen en het leven voorbij.

Vele waarden zijn verloren gegaan en we weten niet langer hoe voor onszelf, voor onze mentale en fysieke gezondheid te zorgen. Noch voor onze medemens of de natuur.
We zijn een soort die in slaap gevallen is. Onze 'vergeetachtigheid' heeft echter ook desastreuze gevolgen voor het milieu, onze rivieren, oceanen, regenwouden, flora en fauna. Verbinding herstellen is essentieel.


Vaak dienen we hiervoor eerst de weg naar binnen te bewandelen. Dit faciliteer ik via zowel privé-begeleiding als cursussen in groep.
Vaak herinneren we onszelf in dit proces. We komen tot inzicht en nemen verantwoordelijkheid. Onze disbalans op fysiek, emotioneel of energetisch vlak verandert. We groeien.
Dit brengt ons richting het willen harmoniseren van onze relaties. We herinneren steeds meer. De grote samenhang tussen de dingen. We veranderen en maken een verschil.
Wat volgt is mogelijk ook de roep om de collectieve heelheid mee te gaan ondersteunen.


In 2024 zal het 20 jaar geleden zijn dat ik mijn eerste traject in groep begeleidde op vlak van Verbinding, Bewustzijn & Sjamanisme.

20 Jaar is een hele tijd en nodigt uit om terug te kijken en ook vooruit.
Meer en meer wil ik mensen inspireren om Leiderschap te nemen voor hun innerlijk en uiterlijk leven.
En om
naast persoonlijk leiderschap ook leiderschap te nemen voor de Natuur in al haar vormen.

Een nieuwe Missie kondigt zich dus aan… Een nieuwe Visie.

Moge we allen geleidelijk Ontwaken.

Onze ware Taak opnemen.

Walk the Talk. Step into Leadership.
Take Responsibility for the Earth & the More than Human.
Come Together as One Tribe.


Momenteel ben ik achter de schermen al enkele maanden ‘in retraite’ om deze Missie/Visie verder te laten geboren worden. Dit Project is mijn langste Vision Quest ooit.
Ik wandelt nu een aantal seizoenen met deze ene vraag, wetend dat het hele plaatje duidelijk zal zijn na de Herfst-Equinox (21 september’24).


Voel je je geroepen tot het volgen van privé-begeleiding of een cursus in groep bij mij?
Of om het Zaadje dat met de tekst hierboven reeds geplant werd mee te doen groeien?
Dan mag je mij steeds een berichtje sturen via het contactformulier.