Privébegeleiding

Âyurveda op maat


Âyurveda werkt richting het uitzuiveren van de geest en het zuiveren van het lichaam. Deze Indiase geneeskunst is veel meer dan de technieken van panchakarma, de behandelingen of het gebruik van voeding of kruiden. Naast een compleet gezondheidssysteem is Âyurveda een totale levensfilosofie.


Lees hier meer over âyurveda en hoe er op vlak van gezondheid gewerkt wordt.

Idealiter volgt u eerst de basiscursus. We kunnen dan meteen vanaf de eerste sessie gericht werken op herstel van de disbalans zonder dat de basisbeginselen nog toegelicht dienen te worden. De basiscursus geeft u ook meer dan 30 pagina's documentatie zodat u âyurveda thuis uitgebreid kunt bestuderen en integreren.


Prijs: zie privebegeleiding, onder maken van een afspraak


Yoga en Âyurveda zijn zusterwetenschappen en de 2 vleugels waarmee de Zoeker vliegt richting Bevrijding.

Âyurveda wordt hoofdzakelijk ingezet voor het herstellen van de disbalans in het lichaam en leert je juiste routines aan, voor lichaam en geest.
Yoga helpt je te komen tot Zelfrealisatie en tot het uitzuiveren van het karakter en het ontdekken van wat je in wezen bent.


Als Âyurvedic Technican® ben ik gedurende 3 jaar geschoold in anatomie, in de filosofie van Âyurveda, de 6 wijsheidsscholen, de 5 elementenleer en de praktische toepassing van Âyurveda in het dagelijkse leven. Ik volgde ook nog vele bijscholingen.


Als Erkend Yogaleraar ben ik meer dan 8 jaar geschoold in 2 authentieke tradities en in de technische grondvesten en filosofie van yoga, in de anatomie van het bewegingsapparaat, in de algemene fysiologie en haar toepassing in yoga, in de technieken van prânâyâma, mudrâ, diepe relaxatie, meditatie en in Stilte.


Âyurveda maakt gebruik van Yoga voor het aanleren van relaxatie, meditatie, prânâyâma, mantra’s, yogahoudingen en ceremonie (kennis van de elementen).

Ik werk niet met supplementen maar verwijs voor supplementen of bij specifieke aandoeningen, waarbij reeds vele dhatu's betrokken zijn, verder naar een âyurvedisch arts (wat belangrijk is en een goede naturopaat doet dit).